Fibern färdigmonterad!

Obs, öppna i ett nytt fönster. PDFSkriv utE-postadress

I torsdags 22 november var alla fiberanslutningar i Tväråmark–Åbyn inkopplade och i funktion. Det nya e-postkontoret @tvaramark.se verkar fungera. De aktiva anslutningarna kommer att kunna använda det så snart de kopplat in datorn och fått sina e-postadresser (kontakta Pierre!).

Dataöverföringsfarten var det lite si och så med för någon vecka sedan, men just nu mäter jag 90 Mbit/s download och 20 Mbit/s upload till T3:s server i Umeå eller Vindeln (tror jag, se: http://www.t3.se/kundtjanst/hastighetstest/) och 55 respektive 4,5 Mbit/s till Göteborg (http://www.bredbandskollen.se/).

Man undrar varför upload går 5–10 gånger långsammare? Det är kanske en del som behöver undersökas och rättas till och kompletteras. Dokumentation av ledningsanläggningen (beskrivning, karta m.m.) och slutbesiktning av grävningsarbetet återstår också.

Trots att en del installationsarbete återstår hos många kan vi väl redan tacka alla som hjälpt och hjäper till med alla arbeten – just nu är Pierre och Per-Gunnar mest i farten med att dra ledningar och konfigurera routrar. Och tack Lotta för att du till och med hjälper oss med att få en välkommen skattereduktion!